Har packat ner allt nu :) Planer för min semester :)

Nu är alla mina saker på salongen nerpackade i sammanlagt 4 flytt-kartonger & lite påsar, plus en hel lång hylla med färger. Ja det är en hel del :) Men nu har jag även jobbat min sista dag på GOZZIP.

& som ni redan vet så slutar jag givetvis inte som frisör, utan om 2,5 vecka så startar min kollega Bellan en ny salong i samma lokal vid namn CHIC & vi nås fr. om fredag den 1 oktober på telenummer: 0480-57080 :)

Det jag ska "hinna med" under min lilla semester nu är:

- Bokföra.

- Färga min utväxt på mitt mörka parti.

- Kolla över vilka produkter jag ska beställa in till öppningen.

- Göra upp nya budgeter.

- Skriva schema som räcker till februari, då jag & älskling åker till Thailand i 22 dagar :)

- Teckna en hyrstolsförsäkring.

- Ringa skatteverket om kassa-systemen.

- Ringa dem som har hand om kort-maskinen.

- Ta foto med Bellan & Elin till salongen :)

- Sortera hår-bilder från kameran & mobilen och lägga in på min digitala fotoram som jag fick i födelsedagspresent :)Även:

-VILA.

- Åka till stockholm en helg med älskling & bara ta det lugnt :)

- Få ordning i lägenheten.

- Köpa in nya saker till lägenheten :)

- Inreda hela lägenheten.

- & se "I rymden finns inga känslor" med älskling :P

- Fira en vän som fyller år :)

- OCH SOOOOOVA SÅ LÄNGE JAG BARA VILL :)


Så med detta inlägget meddelar jag nu att jag tar 2,5 veckas semester till och med den 18'e oktober. Jag kommer sakna ihjäl mig, för jag älskar ju mitt jobb. Men kroppen behöver vila nu efter att ha jobbat ett helt år med enbart en och en halv veckas semester. & så får vi massa ny energi till starten av det nya sen :D

Nähe nu ska jag nana, imorgon väntas sovmorgon, lunch på stan, shoppa med min älskade Katja & sen eventuellt träna med älskling på kvällen.

Nattiskramar.


Sista dagen på GOZZIP..

Sista dagen på gozzip idag, delade känslor faktiskt ska jag erkänna. & det hade väl varit konstigt annars. Men jag vet att allt, precis allt, på salongen kommer bli till det bättre & att allt kommer gå suverän-bra när vi fått ordning på allt & startat det nya :)

Så idag blir det:

11.00 Damklippning.
12.00 Killklippning.
13.00 Klippning & färgning på långt hår.
16.00 Damklippning.
17.00 Killklippning.
18.00 Packa ner  A L L A  mina saker från salongen & ta semester i 2,5 vecka.

Nu blir det i alla fall att svepa kaffen & åka och köpa lite mat, som jag ska försöka slänga i mig medans min 13.00-kund sitter i verkningstid. Annars får kaffen vara min bästis idag. Det är den varje dag ;) hihi.

Skriver sen ikväll igen :)


Kram & ha en bra dag :)


Dessa produkter använder jag dagligen :)

..till mitt hår givetvis ^^,

Toperingsborste, ett måste annars är min nya frisyr ett platt fall.


Hårspray från REVLON.


Powder up från LANZA.
Glans-spray från REDKEN.
& ett antal hårnålar, diadem eller små söta tygblommor som piffar upp frillan en aning :)


Vad använder du? Saknar du något som hade satt pricken över i'et på just din frisyr?
Skriv hur du hade velat kunnat göra med håret, men du känner att du inte riktigt får till det så som du vill ha det & kanske inte har rätt produkt, så ska jag försöka lista ut en bra produkt som skulle passa, just dig :)


Kram.


Tanke-överföring :)

Idag hände en kul sak, medans jag stod och hade några minuter över idag på salongen, så stod jag vid kassan och funderade & kom och tänka på en av mina kära stamkunder som inte varit hos mig på ett tag & tänkte då att: " Hon kanske har flyttat  eller så kommer hon nog nu snart och beställer en ny tid :) "

& kan ni gissa vem som kom ur det blå in på salongen och ville både köpa schampoo & boka tid ca en timme senare?
Jo den kunden jag tänkt på tidigare :)

hihi, jisses :) jag blev så paff att jag var tvungen att berätta det för henne givetvis :)

Så ni ska veta alla mina kunder, att ni är speciella allihopa, var och en :)

Imorgon är det min sista dag på gozzip. Jag har 5 klippningar & en färgning. Jobbar 7 timmar i streck, utan paus :)

& min allra sista kund på gozzip är en av mina allra första stamkunder, han har gått hos mig nu sen jag var elev på den förra salongen :) & han var även en av mina gesällmodeller :) Han är en riktigt trogen kund :) Kommer och klipper sig var 4'e vecka :) Nu var 3'e pga stängningen.

Nu går snart mina ögon i kors så jag ska slänga i mig lite lätt mat & sen titta tv och till sist nana :)

Många kramar :)


Precis ringt om gesäll-utdelningen :)

Nu har jag precis ringt upp hantverksföreningen & hört med dem om varför jag inte fått någon inbjudan till gesällbrevs-utdelningen. Men det var så att dem har inte skickat ut till någon, utan att det kommer i slutet på denna veckan eller i början på nästa :)
Det som kommit till dem andra var en "förberedelse" på inbjudan bara, som jag hade fått mycket tidigare. Så jag är inte bortglömd tack och lov :)


Så den 4'e november får jag min gesäll-stav m.m :)

Kram.

Super-woman gör bra ifrån sig redan ;)

hihi, japp det funkade rätt bra att vara super-woman :) Jag klippte min första kund på mindre än en halvtimme & har därför hunnit hem igen för att jobba lite med pappersarbete & sedan hinna bege mig till banken när den har öppnat & även ringa ett par viktiga samtal :)

Synd bara att internetbanken ska krångla nu, och värt att tillägga är att den har krånglat & inte funkat 4 av 5 gånger bara de senaste dagarna. Oerhört störande när man betalar alla räkningar därigenom både privat & för företaget. Men jag håller tummarna för att den funkar snart igen :)

Ska gå & ta min andra kaffe för idag nu ur vår espresso-maskin här hemma :D


Sen blir det:

Banken.

Ringa hantverksföreningen i Leksand.

Ringa tjejen som hjälper oss med kassa-systemen ( måste byta namn så det inte står gozzip längre ju )

Agera superwoman igen & komma tillbaka till salongen 10.45 & jobba till ca halv tio - tio ikväll ^^,Nähe ska kika om internetbanken vill funka nu & ta mig en kaffe :)

Kramis!


Super-woman ^^^,

Nu är det inte många dagar kvar på salongen för oss. Närmare bestämt 3 dagar, med idag. Dock ska jag obba 33 timmar minst på 3 dagar, så det blir att agera super-woman nu för min del & kaffet kommer nog vara en av mina bättre vänner nu :) hihi :) Sen är det semester som gäller i 2,5 vecka vilket komme rinnebära b. la stockholm för mig och älskling förhoppningsvis :)
Sen startar nya salongen CHIC :D den 18'e oktober :)


Idag ser dagen ut enligt följande:

9.00 Killklippning.
10.00 Banken, handla mm.
11.00 Effekt-färgning & nyansering.
12.00 Lunch.
13.00 Klippning & slingor på kort hår.
15.00 Pappersarbete.
16.00 Klippning.
17.00 Klippning.
18.00 Klippning.
19.00 Klippning.
20.00 Färgning av kort hår.

Kort summering: 6 klippningar + 3 färgningar :)

Ska brumma ner till salongen nu, det är jag som öppnar idag & troligen stänger med ikväll som ni ser på schemat ;)

Kram!


"Pudret" - bra att tänka på.

Tänkte göra ett litet inlägg om pudret eller pulvret som många av er säkert hört talas om eller kanske tillochmed använder..

Pudra gärna i handflatan först, då ser du hur mycket som kommer ut & gnugga sen in pudret på fingertopperna och gno in detta mot hårbotten sen :) & fortsätt så tills du känner att volymen är uppnådd :)
Om man istället pudrar rätt ner i hårbotten, så är det svårt att se hur mycket som kommer, och risken är stor att det kommer för mycket och håret blir fett och flottigt istället.

& för er brunetter eller med mörkt hår som använder pudret:
Se till att gno in det ordentligt så att det inte syns, för då ser det lätt ut som att ni har mjäll, eftersom pudret är vitt.

& likaså för er blondiner eller med ljust hår som använder pudret:
Se också ni till att ni gnor in det ordentligt i hårbotten, för gör man inte det & det lägger sig kring hårfästet så ser det ut som att ni flagnar väldigt mycket just där.

& dem jag rekommenderar är Lanza's POWDER UP & Schwarzkopf's DUST IT. Båda är vattenlösliga, så det försvinner ur håret nästa gång ni tvättar håret :)

Ni som aldrig hört talas om denna produkt så är det ett "pulver/puder" som man "saltar" ( tänk er som du gör med ett saltkar bara ;) ) ner i hårbotten i torrt hår för att få ett lyft från botten & därmed få volym till det maximala :)
Den gör verkligen effekt, men man måste ha testat för att förstå :) & detta är en sådan produkt som amn antingen avgudar eller bara hatar. Den ger en liten sträv känsla i hårbotten & kan därmed kännas lite "skitigt" därav att endel inte alls diggar den. Men absolut värd att testa om man har svårt i övrigt att få upp volym i håret :)
Priserna brukar ligga på från 99 :- -> 179 :- beroende på vart du köper den och vilket märke osv.

Så idag hissar jag pudret! :D

   

Nu blir det att borsta gaddarna & bege mig ner till salongen, jobb väntar mellan kl 13.00-20.00 :)
Ska passa på att ringa utbildningsnämnden i leksand med, för jag har inte fått brev om gesällutdelning, jag vet datum och tid osv men en ytterligare specifik inbjudan skulle komma lovade dem. Får se vad dem har att säga :)

Kram & trevlig helg på er alla! :)


"Godmorgon" mina läsare :)

hihi, det är ju inte riktigt "morgon" längre, men idag vilade jag ut mig ordentligt efter magsjukan eller vad det var för något igår..
Så nu idag ska jag jobba mellan kl 13.00- 20.00 :)

Detta står på schemat idag:

13.00 Damklippning :)
14.00 Klippning & slingor på långt hår :)
17.00 Färgning av långt hår :)
19.00 Packa ihop lite av min blekning, färger osv i flyttkartonger inför renoveringen.
20.00 Stänga salongen.

Det är så typiskt såhär in i det sista att jag skulle gå och bli sjuk. Just bara för att man verkligen inte kan det nu, ( det finns väl aldrig någon passande dag att vara sjuk, men ni hajjar ) det är så få dagar tills vi stänger så att försöka få in alla som vill innan dess är viktigt. & då finns liksom inte sjuk med i den planeringen. Men givetvis, som att kroppen vill jävlas med en :P

Jaja, nu har magen varit hyfsat lugn iallafall över ett dygn så det ska nog vara bra. Imorgon blir det jobb med, & det finns tider kvar, kom gärna på drop-in framåt eftermiddagen, vi ska försöka ta emot så många vi hinner med, jag & Bellan :)

Nähe nu blir det att svepa i mig "morgon"-kaffen, fixa ansiktet ;) & håret givetvis :) Såhär på "morgonen" står mitt hår åt alla håll och kanter vill jag lova. Alla dessa virvlar som jag aldrig märkt av innan när ajg har haft långt hår, dem finns nu vill jag lova. & det är betydligt många fler än en. Jisses. Men det är då det är fördel att vara frisör och veta hur man ska hantera dem ;)
Vill ni ha ett inlägg om detta framöver kanske? :)


Ha en underbar dag mina läsare!
Kramar.


Godmorgon mina läsare..

Just nu ska jag precis bege mig in till salongen för att ringa mina första kunder som jag har inbokade idag, jag har förmodligen åkt på magsjuka :/ Det är år & dagar sen jag hade det sist. Känner mig lite piggare, men känner att det inte är värt att chansa eftersom magsjuka smittar fort som attan. Så jag sparar både mina två kollegor & mina kunder detta idag känner jag :) Så nu åker jag ner osminkad & krasslig till salongen för att få tag på mina kunder så dem inte hinner ta sig in till salongen och får vända där.

Så idag är jag sängliggandes. Ursäkta för detta till mina kunder. Men hoppas jag är kry redan imorgon :)

Många kramar ( utan baciller heltst ;) ) till er.


Bara 6 arbetsdagar kvar nu.. & Nya uppgifter :)

Nu börjar det hela närma sig med stora steg, om man räknar bort idag så är det bara, imorgon, fredag, lördag, måndag, tisdag & onsdag kvar på salongen. Sen blir det semester för mig fram till den 18'e oktober, ca 2,5 veckor :D & sen är det den nya starten av salongen :D

Alla uppgifter till den nya salongen:

Namn på salongen:

CHIC
( i kalmar län )

Adress:

Södra långgatan 20
392 32 KALMAR
( samma som innan )

Telefonnummer:

0480-57080

Vi som kommer jobba på salongen heter:

Isabella,
Cecilia ( jag )
& Elin :)

& salongen kommer ägas av:

Isabella :)

& jag & Elin kommer hyra stolar där :)

Allt ska bli underbart :)

Dem märkena vi kommer sälja är:

Lanza, Revlon, d'fi, American Crew, Orofluido, wella & goldwell. som vi vet än så länge.
Dock inte fulla sortiment utav alla.

Salongen öppnar:

18'e oktober 2010 :)
Nu ska jag återgå det jag kom hem för, att skriva ut försäkringspapper, vi måste teckna bra försäkringar nu när allt blir nytt nämligen :D

Ska tillbaka till salongen om en liten stund för kl 16.00 har jag färgning på långt hår :)
& ska ta med mig lite flyttkartonger till salongen med, så jag kan börja packa ner lite smått, lite pö om pö :)

6 dagar kvar & tiderna rusar iväg så vill ni ha en klipp eller färgtid så snabba er :D
Vi jobbar även lördag :D


Ha en underbar dag!
Kramar.


Sånt här gör mig glad :)

måste bara tacka för det snabba och bra svaret, du är alltid så snäll och hjälpsam :)
/Sanni.


Det var så lite så Sanni :) Jag är jätteglad att jag kan hjälpa dig med dem frågor du behöver ha svar på :)
Ha en jättebra dag! Kramar Cissi.

Svar till Josie & Sanni :)

Josie's kommentar:

hej cissi hoppas allt är bra. skön att d inte var allergi. men tänk på att stress är en stor faktor bakom eksem....så lugna ner dig om du e stressad. =) kram josie

Mitt svar:

Hej Josie :) Allt är jättebra med mig och ännu bättre nu när jag fått reda på var mina utslag var för nåt :D allt bra med dig med hoppas jag? ja det är så sant som du säger, med stress och det kan nog ha en väldigt stor del av det hela, så jag ska chilla ner lite :) hihi tack för din söta omtanke :) Jag har förresten inte fått brev om gesäll-utdelningen än, så jag ska försöka ringa dem imorrn :) Kramar Cissi.
Sanni's kommentar:

hej!
Har för mig att du skrev om en kall toning från goldwell(?), för ett tag sen. Vad heter den? Tror du det finns många salonger som har såna toningar? Och vad kostar det på er salong att göra det? :)

Mitt svar:

Hej igen Sanni :) Ja det stämmer jättebra, det är en skumtoning från goldwell, det finns två kalla för blondiner som heter 10V & 10BS, båda dämpar gula pigment men 10BS går åt det mer naturliga jämfört med 10V som går åt det mer kalla och violetta. Jag gillar båda två. Jadå det tror jag, fråga efter märket goldwell och skumtoning som ska göra blondt hår kallare så löser det sig nog :) Dem kostar runt 150 :- & du kan göra det själv hemma :) En flaska räcker nästan två eller tre månader, beroende på hur mycket du använder :) Vill man komma och göra det som en färgning hos oss, fast med kalla pigment så kostar det runt 700 :- för långt hår & runt 500 :- för kort hår. Kram Cissi.

Fått reda på resultaten av mina frisör-allergi-test nu :)

I morse var min sista tid för avläsning av allergi-testen jag nu gått med på ryggen under hela helgen. Det var goda nyheter, som jag faktiskt inte kunnat ana, men givetvis hoppats på :D
JAG ÄR INTE ALLERGISK EMOT NÅGONTING :D

Ni förstår nog min lycka att veta att jag nu absolut kan fortsätta med mitt älskade yrke i all framtid, bara jag har mina salvor och sköter mig med handskar osv hela tiden :) För det enda jag har är böjveckseksem som kommer upp när jag är i vatten utan handskar osv..

Ville bara meddela er det, både ni mina kunder som sett mina eksem och ni mina läsare som fått läsa om dem :)

Nu ska jag svepa min kaffe, sen träffa min färg-försäljare från goldwell och sen lunch efter det jobb mellan 14.00 - 20.00 :)


Önskar er en underbar dag :)
Kram.


Till Jessica G :)

" Jättesnyggt!
På er hemsida står det att ni gör extensions, kan du inte lägga upp bilder på hårförlängningar som ni har gjort på kunder? skulle vara kul att se! och kan du inte göra ett litet inlägg om extensions, vad ni använder för hår, hur länge man kan ha det i osv. :) Skulle uppskattas väldigt mycket! "

/Jessica G.

Mitt svar:

Hej Jessica! :) Tack för att du tyckte om frisyren :) ( hon kommenterade till min älskling's förra frisyr :) ) Javisst står det de. Men tyvärr är det inte jag som gör hårförlängningar, jag har utbildning för det, men har aldrig blivit av att jag gjort det. Det är den nuvarande ägaren till gozzip som gör det. & hon kommer flytta salongen med namn osv till en ny lokal, & jag plus två till blir kvar i lokalen och Bellan min kollega öppnar en salong vid namn CHIC där om bara 2 veckor :) Dock kommer vi inte göra extensions. Möjligt att det blir med "tape", det har jag varit sugen på länge. Men det kommer nog igång i vår som tidigast isådana fall :) Jag hojtar givetvis här så snart som möjligt isåfall :) Men jag kan tipsa dig om mina två förra kollegor som gjorde extensions med keratinwax här på salongen innan, Anna jobbar numera på Movement i stan & Josefin som numera jobbar på klipp1 :) Kika med dem så får du nog bästa möjliga svar :)
Hoppas jag var till någon hjälp :)

Kramar /Cissi.

Min älskling's förra frisyr :) före & efter.

Nu delar jag med mig av även min älskling's förra frisyr, som han hade i somras :) Också försenad :P

FÖRE:

       

Solblekt färg & alldeles för långt enligt mig :) hihi men det gjorde vi något åt såklart :)


EFTER:

      

Kortklippt & så långt ifrån hockey-frilla som möjligt ( han skulle få spader om det liknar hockey-frilla, det minsta lilla ;) hihi. ) & nyfärgat nästan svart, precis som han vill ha det! :)
& stylat med d'fi med blått lock som är hans stora favorit :)
Me like! :)

Nu ska vi gå & köpa smörgåstårta & luncha ihop :) Sen blir det jobb för mig :)

Kram.


Min förra älskade frisyr, före & efter :)

Denna frisyren har jag inte nu men hade den hela våren & till tidigt i somras, bilderna kommer som sagt försent bara :)

FÖRE:

       

Feting-utväxten om jag får uttrycka mig själv ;) & waaay too loong't hihi ;)

EFTER:

           

Nyfärgad & nyklippt till min page med lutning framåt :) me like :D
& för säkert ett år sen, hade jag aldrig anat att jag faktiskt skulle våga klippa av mig så mkt av mina längder, men jag har aldrig ångrat en sekund, snarare tvärtom! :D Jag har älskat det :)

Vad tycker ni? :D


Dags att sätta frisör-allergi-testerna :P

Nu sitter jag här som vanligt på morgonkvisten och dricker min underbara morgonkaffe :) lovely! Och om en knapp timme har jag tid uppe på hudmottagningen igen :) ja jag sätter faktiskt en smilegubbe efter det, för att det är ren lycka för mig att jag nu äntligen får hjälp med mina utslag :) Salvan jag fick i tisdags har gjort underverk, jag smörjer bara in morgon och kväll & med lite mjukgörande under dagen på salongen, det kan jag leva med? :) & mina utslag är nästan borta :O underbara underbara salva :) Det ska jag visa dem där uppe idag, hur glad jag är :)

Så nu ska jag bara slurpa i mig kaffen samtidigt som jag ska sminka mig och fixa till håret :) Sen åker jag upp och gör allergitesterna på ryggen, så får dem sitta så hela helgen :)

Sen ska jag & älskling äta lunch ihop, det blir smörgåstårta tänkte vi :) Efter det blir det tillbaka till salongen mellan kl 14.00 - ca 20.00 ikväll :) Ska klippa både kusin & pappsi idag :) & lite stamkunder :)
Nu är det snart bara 1,5 vecka kvar på salongen. Så passa på att komma nu för sen har vi stängt i ca 2,5 vecka..

Kaffen nu :)

Kramar!

Erbjudande 99 kronor :D

Ni har väl inte missat att jag just nu har erbjudande på många av mina produkter?! :D

Det som finns kvar är:
två olika hårsprayer,
vitamin-mousse med glans,
spraymousse för volym,
skumtoningar för blondiner
& nu även balsam :D
& alla dessa för endast 99 kronor styck!! :D
Sånt kalas-pris ju :D
 

Så kom gärna in & kolla om det är något just ditt hår behöver :)

Idag blir det jobb på salongen mellan kl 12.00 - 20.00 :)
Sen träning igen ( träningsvärken har inte lagt sig sen i förrgår ) ikväll :)
Men nu blir det sminkning och fixa håret & ta en morgonkaffe :)


Kram!


Hur länge håller ett frisörschampoo egentligen? DEL 2 :)

Kommer ni ihåg detta inlägget som jag gjorde i våras?"
Ja, det ska jag ta reda på nu, bokstavligen
& ni ska givetvis få ta del av det jag kommer fram till :)

Jag själv, med de erfarenheter jag har av att ha jobbat med hår & olika märken är
att frisörschampoo är inte bara är dyrare, utan också DRYGARE :)

Nu precis för någon halvtimme sen, så öppnade jag en ny schampooflaska :D
Denna gången fick det bli
Shine Up från REVLON, 250 ml för 174 :-
Det är bra för dem som har tunna, fina hårstrån
( japps, trots att jag har megatjockt hår,
så är hårstråna i sig ybertunna & fina, därav så många ;) )
för att stärka upp dem med vitaminer 
och även ge volym & glans :)Så, nu gör jag ett test, idag öppnade jag schampoo't och använde det för första gången,
den 28 april -09, så meddelar jag här sen när det är helt slut så ser vi om det är värt dem dyra pengarna :)

"


& jag har absolut inte glömt bort det, men schampoo´t är faktiskt inte slut än :) Dock har jag dem senaste gångerna använt mig av mitt silverschampoo från lanza, så hade jag inte gjort det så hade ovanstående schampoo varit slut nu eller hållt för en till schamponering möjligen.


Så resultatet av detta testet blev alltså:

1 st shine up schampoo från revlon som innehåller 250 ml håller för ett mellanlångt hår i 4,5 månader :) & det kostar 174 :- Med lite hjälp av miniräknaren ( himla bra uppfinning det där ;) ) så får vi ut följande:

174 / 4,5 = 38,66666667..

Så vi avrundar uppåt och får då ut att det skulla kosta mig ca 40 kronor i månaden för ett bra proffesionellt frisörschampoo. Dyrt eller drygt?

Så nu ser ni vad vi alla frisörer menar, för innerst inne vet vi likaså ni att ett schampoo eller balsam osv köpt i en livsmedelsbutik räcker bara ca en månad och du får ändå betala minst 30-40 :- för det. Eller hur?

SAMMANFATTNING:

Ett frisörschampoo ( 250 ml ) räcker i ca 4,5 månader på ett medellångt hår.
Så det kostar dig i snitt 40 kronor per månad att ge ditt hår ett bra frisörschampoo.


Det är det väl värt? :D

Det tycker jag i alla fall :)

Pappersarbete, en del av eget företag.

Gissa vad jag sitter med nu innan jag ska äta lunch och sen ta bilen till salongen? Jo, pappersarbete såklart :) Och min iskaffe (som är ett måste när jag gör pappersarbetet) står stadigt här brevid mig :) hihi, så detta kommer jag nu göra en timme ca framåt, sen äta lunch och sen brumma ner till salongen för att jobba i några timmar :) Men vet ni vad, jag älskar detta. Att jag själv kan lägga upp hur jag ska jobba, när jag ska sitta med pappersarbete, när jag ska jobba på salongen, vad som ska beställas hem & nya erbjudanden osv, I'M LOVIN IT! :)

Så underbart!! Att starta eget företag har varit det bästa jag gjort på länge! Det rekommenderar jag alla som är drivna & målmedvetna, satsa för attans gubbar! :)

Nähe vidare till papprena & iskaffen nu ;)

Precis varit uppe på hudmottagningen med mina eksem..

I morse kl 10.00 hade jag fått en efterlängtad tid upp till hudmottagningen på sjukhuset, så att jag får göra ett så kallat "frisör-allergi-test" & möjligen få reda på vad eller om jag är allergisk emot. Jag hoppas hoppas så innerligt att det inte är något givetvis. Besöket gick bra & jag fick dunderbra salvor ( önsketänkande från min sida :) ) & två nya tider inbokade, en för att sätta testerna & en för att läsa av dem :) Så i helgen blir det ingen dans för mig, för testerna sätts på fredag & kommer läsas av på måndag & under den tiden får jag ej bli alltför varm osv, precis som med dem allergitesterna jag tagit innan. Men jag kommer sitta med på dansen ändå och titta dem nya stegen iallafall, jag älskar ju dansen! :)

& för er som inte vet eller inte är mina kunder så har jag några otroligt jobbiga utslag ( ej smittsamma givetvis ) på händerna som jag både skäms över och dem är inte smärtfria. Dem försvinner så fort jag får bra salvor till dem, men nu vill vi utesluta allergi bara, därav att jag varit på hudmottagningen.

Är du också frisör & har eksem?
Det är så jobbigt kan jag tala om, mest skammen att visa upp ett par händer för kunden som är knallröda & nariga. Och så gör det ont & svider så fort du kommer i kontakt med vatten.
Mitt bästa tips till dig som är frisör & vill fortsätta jobba med det & har eksem, ANVÄND HANDSKAR TILL ALLT. Till schamponering, diskning, allt. Helst när du klipper med, men det klarar inte ens jag av, då klipper jag bara sönder handskarna istället & tappar fingerkänslan helt.

Men detta var lite goda nyheter i alla fall även om inlägget lät rätt dystert :) För nu är det på rätt väg :)

Ska ta en kopp kaffe & äta lite frulle som jag inte hann innan i morse, sen blir det jobb på salongen mellan kl 14.00 - 20.00, det jag vet som står inbokat på min rad idag är:

14.00 Klippning & slingor + nyansering på långt hår :)
17.00 - 
18.00 -
19.00 -

Som ni ser finns det alltså tid för tre klippningar, eller en klippning & färgning/slingning ikväll hos mig :)
Sen ikväll blir det träning för mig :)


Hur ser eran dag ut?

Kramar.

Till Eva.

Fick en fråga häromdagen angånende ett äldre inlägg; så jag delar om vanligt med mig:

Det var dessa bilder som fanns i det inlägget Eva hade läst :)


FÖRE:

EFTER:

 


" Guu, va snyggt det blev.Jag skulle vilja göra så, hur lång tid tar det med en sån förändring, urduktigt o läckert, o va kostar det mig ??
/ Eva "
Mitt svar:

Hej Eva!

Tack för att du tycker att det blev snyggt, det gör så mycket att bara få det lite ljusare från nästan svart :D Denna förändringen gjorde jag på en och samma dag på denna tjejen. Men utan att ha sett hur ditt hår ser ut vågar jag inte svara på hur lång tid det kan ta, det är helt beroende på hur pass mörkt ditt hår är, vad det har färgats i för färg innan osv. Tackar för alla fina ord, det värmer :) Om man bara ska slinga håret & förmodligen nyansera det med, tar vi på salongen där jag jobbar ca 700-800 kronor för det ( fram tills vi stänger om 2,5 vecka, för sen höjs priserna lite upptill ca 1000 :- ) & då är det beräknat på utan klippning. Men likaså där beroende på om du har kort eller långt hår, Eva. Om du bor i Kalmar är du jättevälkommen in på salongen så kan jag kika på ditt hår :)

Kramar Cissi.


Killklippning, före & efter :)

Som jag länge lovat er, kommer denna veckan en hel drös av bilder :) Jag ska försöka ta dem i den följd som dem är tagna :) Jag börjar med en killklippning jag gjorde på min sambo's plåtslagare samma dag som han skulle gifta sig :) ( nångång i mitten på sommaren ) Han klippte av sig en hel del, och den blivande frugan visste bara om att han skulle till frisören, inte att han skulle kapa av ett antal centimeter :) Härligt överraskning på sin bröllopsdag tycker jag :D

FÖRE:

EFTER:
Finfin förändring jue :D 10 tummar upp av 10 möjliga från mig :)


Lugnt i september?

Ja, det blir det för nästan alla frisörer, eller åtminstone någon av höstmånaderna & sen antingen januari eller februari, då blir det lugnt för oss frisörer och mer att göra resten av årets alla månader :) Så nu är jag hemma en liten snabb stund mellan mina kunder, har 3 klippningar till i eftermiddag; en vid fyra, en vid fem & en vid sex och har även en lucka därefter så att jag kan ta emot en till dropinkund kl sju :)

Men nu behövde jag göra lite inbetalningar, det där tråkiga som tillkommer. Men, det måste ju göras det med :) Så istället för att göra det ikväll när jag slutat kring 20.00 så åkte jag hem för att göra det nu istället :) man får inte vara dum :)& för er som vet att jag dansar en timme varje söndagskväll, så kan jag meddela att mitt gigantiska blåmärke sen förra veckans dans ( vi gör ett steg ner på högra knät ) så gott som hade försvunnit igår innan dansen, så nu har jag tre nya & färska istället ;) alldeles sådär smickrande :)

Inbetalningar tillsammans med en kopp kaffe det sitter fint nu såhär på eftermiddagen :)

Kramar.

Helgen :)

Som ni flesta redan vet är jag en riktig arbetsnarkoman, men jag älskar mitt yrke och då blir det så :D Skulle dock aldrig rekommendera någon annan att jobba så mycket som jag faktiskt gör. Men jag älskar att kämpa för något jag verkligen älskar :) & just nu jobbar jag 6 dagar i veckan, ca 50-55 timmar i veckan, men då vet jag att om ca 2,5 vecka så väntar det mig 18 helt lediga dagar när vi har stängt salongen för renovering :) Så då funkar det :)

Så i lördags jobbade jag själv mellan 9.00 - 18.30 ca :) Mysigt att jobba lördagar tycker jag :)
& idag söndag har jag varit ledig, så jag har hunnit med att vara på både dop & dansen :) Nu väntar en dusch & sen blir det naningtajm :) För imorrn är det jobb igen mellan kl 11.00 - 20.00 :) Ska försöka få tag på vårdcentralen med så jag får komma dit & förhoppningsvis kan få reda på vad det är som emellanåt gör mig så fruktanvärt yr & svimfärdig. & för att rätta ut eventuella frågetecken angående det, så självklart går jag hem från jobbet när jag känner mig sådan, så ni mina kunder behöver inte vara orolig över att jag står & är yr när jag klipper eller färgar er på salongen :) Utan då går jag hellre hem med en gång & vilar upp mig, så att jag när jag är pigg igen kan prestera bra & göra mitt bästa med era hår :) no worries där :)

Alla bilderna är som sagt inlagda på datorn, så nu i veckan blir det en riktig bildvecka :)
Bara 15 eller 16 dagar kvar till stängning med, tiderna börja gå åt :) Har inte bestämt mig om jag ska jobba den sista dagen eller inte än ( 30 sept ), det blir bara halvdag isåfall, men tror salongen kommer vara så gott som nerpackad redan då. Jag får se hur det blir :)

Nu blir det dusch för mig, sen titta på något inspelat avsnitt av Navy CIS som jag äääälskar :) sen nana :)


Ha en trevlig afton gott folk!

Kramar.

Nya tillfälliga visitkort..

..till mig & Bellan :)

Vi har haft ett par fina som Bellan gjorde för någon vecka sen, med det nya namnet & det nya telefonnumret på :) Så att vi har kunnat ge ut informationen till så många kunder vi kan :)

Men idag rök dem sista, så jag knaprade ihop ett par styckna till både mig & Bellan, närmare bestämt 25 styckna var :) Så det hoppas jag ska räcka åtminstone denna veckan & nästa vecka ut :)

Bilderna är även inlagda på datorn nu, ÄNTLIGEN! Tack älskling :) Så imorgon/ i helgen så börjar jag spotta ut bilder här & det är en hel del så häng med vetja :)

Nu blir det naningtajm för mig, jobbar själv på salongen i två dagar nu :) Imorgon mellan kl 9.00 - 18.00 & lördag mellan kl 9.00 - 15.00 :)

FINNS TIDER KVAR PÅ LÖRDAG FÖR KLIPPNING FÖRRESTEN, SÅ RING PÅ DET GAMLA NUMRET 0480-21512 ELLER KOM IN TILL MIG PÅ LÖRDAG :)

Nattiskramar.

Godmorgon! :) NYTT NAMN & TELENR :)

Godmorgon godmorgon mina kära läsare :) Underbart att se att det är ett ökat antal läsare varje dag nu :D me like a lot! :) Hoppas ni följer med till den nya bloggen sen :) Som blir salongens egna blogg :)

Tänkte passa på att informera er om det nya namnet på salongen & sen får ni gärna sprida det vidare så mycket ni kan :D Salongen kommer alltså ligga kvar i samma lokal, med ny inredning, en ny frisör, annars ungefär samma produkter & jag & Bellan såklart ;D

Namn:

CHIC ( i Kalmar län )


Telefonnummer:

0480-57080 ( gäller fr. om 1 okt - 10 )


Vi kommer ha stängt mellan 1 oktober -> 17 oktober som det ser ut nu :)

Har ni fler frågor angående det så bara ställ dem vetja :) :)

Nu ska jag gå och ta min vanliga morgonkaffe :D


Kram!


Hemma från salongen igen :) NY INFO OM BLOGGEN!! :)

Nu är jag hemkommen från salongen igen gott folk. Min sista kund ringde och avbokade sig, så jag klippte Bellan lite snabbt och sen åkte jag hem. Måste tyvärr meddela att min yrsel håller i sig, så nu har jag ringt vårdcentralen så får dem ta alla världens tester på mig, för såhär kan det inte fortsätta, det är en sak som är säker, bannemig.

Nu ska jag fixa med lägenheten, åka och handla och bara mysa ikväll till idol 20.00 :)

Bloggen kommer förresten bli mer bara FRISÖRBLOGG, enbart om salongen hår osv, INGET OM MITT PRIVATLIV :) hihihi, bättre så och perfekt nu tills vi byter ägare på salongen, men det kommer troligen bli jag som bloggar fortfarande, kanske blir ny adress med, mer info kommer där med framöver :)


Om ni undrar vem den nya ägaren är så är de tmin älskade och kära kollega Bellan, kan man få mer underbar ägare av salongen? Don't think so :) Du är den bästa på det Bellan :)

Det händer som sagt mycket nu som ni märker, nya saker varje dag :) SÅ HÅLL ÖGONEN ÖPPNA! :D

Kramis :)

kaffe på morgonen är ett måste för mig :)

Så sant som det är :) idag blir det jobb på salongen mellan kl 11.00 - 18.00 :) Sen blir det förmodligen träning för mig och sötnos. ÄNTLIGEN ska vi komma igång med träningen, minst 2 ggr i veckan nu på gym & jag har ju min dans 1 timme varje söndagskväll :) ( kan tillägga att efter dansträningen i söndags så har jag ett stort blåmärke över hela mitt högra knä, men vad gör man inte för att klara ett steg? ;) ALLT :) )

Har redan druckigt min första morgonkaffe & kan inte neka att jag är sugen på en til kopp nu medans jag sminkar mig & fixar håret :)

Såg ni idol igår förresten? DET är mitt favortiprogram såhär på hösten :D Jisses vilka bra talanger det finns! :D

Ett nytt ansikte kommer gästa oss vid starten i höst, en ny frisörtjej med andra ord :D En helt underbar tjej verkar det som :) Vi kommer bli det bästa teamet :)

Nähe, en kopp kaffe till kanske? :) hihi, inte undra på att jag har ont i magen ibland :P

Om ni inte dricker kaffe, börja inte göra det heller :) kan erkänna att om jag inte dricker kaffe får jag huvudvärk och om jag dricker för mkt kaffe, vilket händer väldigt ofta får jag ont i magen. så ni ser, det kallas beroende, börja inte :)

Jag mår bättre nu :)

Ja, nu mår jag bättre, det var nog bara vila jag behövde :) & eftersom jag är hemma hela denna dagen också, så kan jag vila enda tills ikväll, men tänkte att jag skulle försöka ta mig upp & ta en god kopp kaffe nu i alla fall, så att jag blir lite piggare :)

Så resten av veckan nu är det jobb på salongen som vanligt, ursäkta till alla mina kunder som av-/ombokade.. Hoppas ni har överseénde :)

Sen är det bara 20 arbetsdagar kvar tills stängingen :) SÅ PASSA PÅ ATT BOKA ERAN TID NU! :) Utan att säga för mkt, så ser det ut som nu att vi inte behöver ha stängt hela oktober, men jag återkommer med mer info :)

Vad gör ni idag? :)

Kramar.

sjukfis igen "/

Uscha, det börjar bli tröttsamt nu. Fick gå hem från salongen idag igen, redan efter min första klippning.. Men jag är förhoppningsvis på benen snart igen :D Är yr & känns som att huvudet ska sprängas, migrän kanske? Jag har vilat mig ordentligt idag & stannar hemma imorgon med för att pigga på mig :)

Fick ett par jättesöta öronhängen av min älskade kollega Bellan idag :) Öronhängen som var formade som guldiga saxar ^^, TACK BELLAN, DU ÄR FÖR SÖT :)

Ni som var lika nyfikna som jag, på vad det var min älskling skulle överraska mig med i helgen på vår 9-månadersdag, så var det en hotellnatt på ronneby brunn i en av sviterna, & helkroppsmassage i par bokat på söndagen :) hihii, jisses ibland kan han :) min fining :)


Ledsen för dålig uppdatering, men är som sagt en sjukfis & hoppas jag snart är på benen igen efter lite vila :)

Produkterna för 99 :- går åt som smör i solsken förresten, så passa på att kika in till oss nu i dagarna :D Finns fortfarande spray, mousse, skumtoningar osv :)

Ska vila lite mer nu, hoppas allt är bra med er alla mina fina läsare :)

Kramar.

Min älskling <3

Jag har många älsklingar omkring mig & ni är underbara & så fina allihopa :) <3
Men rubriken syftar denna gången på min älskade pojkvän :) Imorgon, lördagen den 4 september firar vi nio månader :) & han har fixat en överraskning åt mig och honom :) Hjälp mig att lista ut vad det är :P

Detta vet jag:

-> Jag ska packa med mig en väska med finkläder, myskläder & badkläder.
-> Jag får inte jobba längre än fyra på lördag & får inte ha några planer varken lördag kväll till söndag dag.
-> Det han har planerat kostar 4.100 :- & han bjussar på hela kalaset :)
-> Uppenbarligen ska vi övernatta :)


VAD KAN DET VARA? :)
Jag tror mig ha ett par aningar, men vill inte riktigt lista ut det heller, utan vill gärna bli överraskad :) hihihi.
Visst älskar man bara sånt här? :) så underbart.

min alldeles egna & underbara älskling Alexander, du har mitt hjärta.

Gårkvällens visning! :)

DEN VAR SÅÅ BRA! Jag var verkligen mäkta imponerad av de tnya märket jag ska ta in till salongen i höst! :D Oh, det känns så kul att det var så bra & framtaget av många proffs-frisörer världen över, usa, japan, danmark osv :D

STYLE MASTERS HERE WE COME! :)

Bilder kommer så fort min älskling installerat ett program här på datorn :)
& då ska ni få maaaaassor av bilder enda sen min bruduppsättning på midsommardagen & framåt :)

Idag blir det jobb på salongen mellan 11.00 - 19.00 :)
Imorgon även då jobb på salongen mellan kl 9.00 - 16.00 :)

Godmorgon alla läsare :)

Hur står det till en morgon som denna? :) Bra hoppas jag :) Jag böjar inte förrän 10.00 idag, tog mig lite sovmorgon, skönt :) det var behövligt :) Så jag tänkte skriva lite till er medans jag sitter här och dricker min morgon-iskaffe :)

Lite lätt information såhär på morgonvisten :)

OROFLUIDO är tillbaka på salongen :D
Fick min efterlängtade leverans igår, så nu finns det inne för endast 279 :- Så passa på nu :D Förra gången jag tog in det till försäljning för ett par veckor sedan, så såldes det slut på ca 4 dagar ^^,
"Vaniljdoften" som många känne rigen den som :) Den är verkligen underbar det går bara inte att säga annat :)


Ikväll ska jag & min kära kollega Bellan på frisörvisning med STYLE MASTERS, det är den nya "serien" som revlon tar in, verkar vara SÅ himla bra faktiskt, dock att jag gillar många av revlon's nuvarande produkter med :) Men det har ju aldrig hindrat mig innan att ha inne flera märken på salongen? & då blir det bredare utbud till er mina kunder :) Mer att välja mellan :)
Jag kommer ta med mig min kamera så får vi se om man får ta bilder så jag kan dela med mig till er :)

Igår kom min älskade pappsi in med bakelser på salongen till mig och Bellan, men Bellan hade precis gått för dagen så hon får en god överraskning när hon kommer till jobbet idag :D hihi, tack pappsi säger vi :)

Jag har även lite utförsäljning av lite produkter, inte att dem är gamla eller har utgått osv, utan mer att jag vill erbjuda er mina kunder lite REA :)
99 kronor för massa av produkter & dem rykler iväg snabbt :) För dem är bra :) Så kika gärna in och hör med mig vad som skulle passa just ditt hår :)

Något som jag har blivit alldeles förtjust i med är blonda kalla hår med varma bruna breda slingor i :) Låter kanske jätteknasigt, men jag har gjort det på ett par kunder nu i veckan & det blir verkligen bara så underbart fint :) Men nu är det ju kalla bruna nyanser som gäller i höst så jag får kanske skippa min förtjusning? :P

Så nu har ni fått lite uppdatering :) & jag ska sminka mig & dona håret, JAG ÄLSKAR MIN NYA FRISYR, 12 mm hihihihihi :) Sen börjar jag kl 10.00 :) Ska även träffa min försäljare idag vid tre i eftermiddag :)

Så idag blir det:

jobb 10 - 18.
träffa försäljare 15 - 15.30
frisörvisning 19.00 - 20.30


Vad ska ni göra? :)

Kram!


RSS 2.0